top of page
Home / Een bijzonder volkje / Activiteiten

Activiteiten voor jong en oud

Diverse  knutsel activiteiten

De studenten van Saxion Deventer ontwikkelen voor de jonge bezoekers verschillende activiteiten. Kom gezellig knutselen, kleuren, een spel doen met je familie of doe mee met de leerzame speurtocht.

Het is ook mogelijk om zaadbommetjes te maken. Daarmee help jij de bij en andere insecten supergoed! De activiteiten zijn te vinden onder de tent.

Op de foto met meneer bij!

Natuurlijk is het ook voor iedereen mogelijk om op de foto te gaan met onze mascotte meneer Bij. Dan heb je meteen een leuke herinnering aan deze leuke dag.

Interactieve lezingen voor alle leeftijden

Bij de kraam van de gemeente Rheden, Het IVN en stichting Vitale biotopen kun je heel veel leren over de natuur op een leuke manier. Kom je ook luisteren naar wat een nectarkroeg is en wat jij kunt doen om de bij te helpen?

20230520_110638.jpg

Naar de film!

Speciaal voor Een bijzonder volkje zal Filmhuis Dieren in de middag de allernieuwste kinderfilm draaien over een bij die bij iedereen bekend is, Maya! 

Vooraf reserveren voor Maya en het gouden ei is aan te raden via www.filmhuisdieren.nl 

Er zijn 45 plaatsen beschikbaar.

Locatie: de Bundel (in de bibliotheek) in Dieren

Koning bij maakt je blij met zijn muziek!

Gepassioneerd, origineel en vrolijk weet Roeland Aerden van Aerdrijk entertainment met zijn muzikale aanwezigheid elk evenement om te vormen tot een sfeervolle belevenis. Roeland zal aanwezig zijn als koning Bij. De Bijenkoning is niet alleen de grootste maar ook de meest muzikale bij van het hele volk. Hij zoemt vrolijke wijsjes en zingt en vertelt over bloemetjes en bijtjes, over de de koningin haar schoonheid en ij, maar ook over andere dieren en planten. Daarbij speelt hij gitaar, neusfluit, voettamboerijn en natuurlijk kazoe. 

KAZOEMZOEM 2021-06-10 (25)v.jpg

Gezellige kraampjes met "bij"zonder aanbod

Het Callunaplein zal gevuld zijn met kraampjes die je niet iedere dag tegenkomt. Bezoek onze gezellige én leerzame markt. Wil je weten wie er komen? Kijk dan even bij onze standhouders.

cVcymQIqklJN8IPWpDUy9pBNpcY.jpg

Gezellig voorlezen

Tussen 11.00 en 12.00 uur zal bibliotheek Veluwezoom leuke en leerzame verhalen voorlezen over bijen. Dit zal plaatsvinden onder de tent op het plein. Voor alle leeftijden.

bottom of page