top of page
Home / Magisch verhalen festival / Activiteiten en workshops

 Activiteiten en workshops tijdens het festival 2024


Diverse magische (knutsel) activiteiten

Op het Magisch Verhalen Festival zijn veel leuke dingen te doen. Eigenlijk veel te veel om op de website te plaatsen. Kom dus gewoon gezellig langs om alles te ontdekken. Er kunnen weer verschillende magische knutsels en kleurplaten worden gemaakt die je natuurlijk mee naar huis mag nemen. Dit jaar mag je onder andere een gratis toverstaf of Harry Potter bril maken (zolang de voorraad strekt). Fantasy schrijfster Annemiek Steur van Halislogoon kan prachtig tekenen en komt jou dat graag leren tijdens de workshops in de knutseltent. Kom jij ook leren hoe je een éénhoorn en een draak tekent?

 

En doe je ook gezellig mee met één van de andere speciale workshops? Wat dacht je van Geodes kraken bij de Geode kraker/ Magic- Minerals of een workshop gel maken voor vallen en opstaan op basis van madeliefjes , gegeven door Noorderlight, kracht van kruiden?

De verwonderes helpt je weer bij het maken van een prachtige vilten boekenlegger en je kunt dit jaar meehelpen aan een gezamenlijk groot kunstwerk, speciaal voor het Magisch Verhalen Festival.

Voor een aantal workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het materiaal.

Je kunt ook prachtig geschminkt worden bij LiSiMo. Zij maken ook glittertattoos en zetten veertjes in je haar.

DSC00855.jpg
3E6A9700b.jpg

Nijmeegse Dungeons and Dragons-organisatie Spelslot komt na evenementen zoals Novio Magica en Roll Initiative Con op zondag 7 juli naar het Magisch Verhalen Festival om de bezoekers van de sprookjesachtige kasteeltuin de kracht en magie van fantasy role playing games zoals Dungeons and Dragons (D&D) te laten zien én beleven door middel van korte sessies voor jong en oud.

Je kunt bij de stand meer informatie over D&D krijgen, leuke spulletjes kopen en je inschrijven voor een van de sessies die zij gedurende de dag spelen.
Deze D&D-sessies duren ongeveer 45 minuten.  Leuk en toegankelijk voor alle leeftijden, alleen, met vrienden of met je ouders/ verzorgers.

 TEXTUUR MINIMAAL ZACHTER FINALLL (2).jpg
FB_IMG_1715697255229.jpg

Ook dit jaar verwelkomen wij weer Désiree Overeem, Henk Post en Menno van den Hout & Bianca Hulleman. Vorig jaar was hun komst een succes en dus voor herhaling vatbaar. Deze toppers van "Galactic Druid" en "Het is er al", zullen je betoveren met het volgende: 

Wij nemen creaties uit de natuur voor je mee, zoals smudgesticks, rainsticks, goudsbloemzalf, magische  en ambachtelijk gemengde wieroken van Star Child. 

Bij Bianca kun je een kruidenkaart trekken uit het Kruidenorakel en hierbij een duiding krijgen, welke kruid heeft een boodschap voor jou? Bianca neemt je graag mee naar het magische Kruidenrijk, een moment van reflectie en inspiratie. 

Bij Désiree kun je terecht voor lichttaal- en magische bloemsierkunst, ook kun je bij haar langs komen voor een speciaal voor jou gechannelde lichtcode op kaart. 

Henk zal je meenemen in de wereld van de magische verhalen! Welke verhalen dat zijn blijft nog een verrassing, ook zal Henk niet alleen zijn in het vertellen, hij heeft assistentie. 

En wie weet klinken er magische klanken van Menno, we gaan het allemaal beleven op het Magisch Verhalen Festival.

 

Kom je bij hen langs om magie te bespeuren en naar hun verhalen te luisteren? Zij kijken er weer naar uit en hopen je daar te ontmoeten. Ze gaan er weer een magisch feestje van maken!

3E6A9676b.jpg

Wil je graag in alle rust van een verhaaltje genieten, uit de drukte? Dat kan op de Velden van Ehilon. Daar staat de voorleestent van de Zoomerij. Ervaren voorleesvrijwilligers lezen de allermooiste verhalen voor! Kom gezellig even langs.

Wie je daar ook kunt tegenkomen is Femke Klein van Het Vertelbedrijf. Onder de prachtige, grote boom zal zij tijdens het festival op 3 momenten korte verhalen vertellen met haar kleurrijke poppenspeljas met grote zakken!


Professioneel op de foto

Fenneke Visscher van "Ik leg de liefde vast, maakt gedurende de dag de allermooiste professionele foto's in de prachtige kasteeltuin. In Camelot kun je haar vinden. Op een enthousiaste en spontane manier legt zij jullie liefde en gezelligheid in het gezin op een speelse wijze vast. Zij maakt meerdere foto's die je later bij haar kunt nabestellen. Na de fotoshoot met Fenneke heb je zoveel keuze dat er zeker iets bij zit wat mooi genoeg is voor aan de muur.

Foto-FennekeVisscher-familieshoot.jpg
bottom of page