top of page
Home / Magisch verhalen festival / Activiteiten en workshops

 Activiteiten en workshops tijdens het festival 2023


Diverse magische  knutsel activiteiten

Op het Magisch Verhalen Festival zijn veel leuke dingen te doen. Eigenlijk veel te veel om op de website te plaatsen. Kom dus gewoon gezellig langs om alles te ontdekken. Er kunnen weer verschillende magische knutsels en kleurplaten worden gemaakt die je natuurlijk mee naar huis mag nemen. Dit jaar mag je ook een gratis toverstaf of ridderhelm maken (zolang de voorraad strekt).

 

Vergeet je geen bezoekje te brengen aan de zwerfstenen kast van de beroemde Gruffalo? Hier kun je zelf een zwerfsteen beschilderen en je eigen stenen van thuis neerleggen of ruilen met andere stenen. 

En doe je ook gezellig mee met één van de speciale workshops? Op deze pagina vind je er een aantal, maar op het festival zijn er nog veel meer. Verschillende standhouders bieden naast hun kraam iets leuks aan. Voor een aantal workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het materiaal.

Workshop gebarentaal voor kinderen

Met een grote koffer met attributen zit Loes Willink samen met  kinderen op een groot kleed op een mooie plek. Na een korte introductie met stem, toveren ze hun stem weg (zonder angst bij kleine kinderen) waarna ze de kinderen spelenderwijs verschillende gebaren aanleert. Ook leren kinderen (onbewust) communiceren zonder hun stem te gebruiken. Wat is hierbij belangrijk? Hoe roep je iemand die niet kijkt? Aan het eind van de workshop toveren ze hun stemmen weer terug en sluiten ze het af met een klein aandenken. Hierdoor nemen de kinderen de herinnering mee naar huis en kunnen ze het eventueel thuis nog een leuk vervolg geven. Deze workshop zal tijdens het festival 3x plaatsvinden en deelname is gratis!

Workshop Filosoferen & voorlezen en naaldvilten

Al meer dan 10 jaar is de rode draad voor Annemiek Franzen-van Herk dat zij anderen en zichzelf de kans wil geven op verwondering. Hoe heerlijk is het als je een kind trots ziet stralen wanneer het zichzelf heeft verrast met een mooi werkstuk? Of als je zelf op een nieuwe manier naar iets kijkt door die leuke vraag, opmerking of creativiteit van een ander? Sinds kort brengt Annemiek haar liefde voor creatieve activiteiten en het stellen van vragen samen als Verwonderes: kunsteducatie & kinderfilosofie. De workshop draakjes en toverstaf naaldvilten wordt gratis op inloopbasis aangeboden tussen  11.00 en 14.30 uur.

naaldvilten.jpg
IMG-20220224-WA0010.jpg

Workshop krachtstafjes maken

Anwinita Petra van Pine Alde Fantasy Craft woont op de Veluwe.

Van hieruit maakt zij bijzondere, mooie en magische creaties zoals Huisbewaarders, Drakenhoeders, Heksen wenshoedjes, het Sprielder volkje, hangers en nog veel meer.

Heerlijk aards bezig zijn met de handen in de klei op bijvoorbeeld een stuk hout dat uit het bos komt.

Tijdens het festival geeft zij leuke workshops in het maken van tover en kracht stafjes.

De knikkerprins gaat speciaal hier voor prachtige knikkers maken.

Er wordt gebruik gemaakt van de geschenken van Moeder Natuur zoals takjes en veertjes.

Dit gaan echt hele bijzondere stafjes worden.

De Toverstafjes zijn om te " toveren " of een mooie wens te maken.

De kracht stafjes gebruik je op momenten dat je het een beetje moeilijk hebt.

Deze staf houd je dan dicht tegen je aan en geeft jouw dan de kracht en steun die je op dat moment nodig hebt. De workshop  kost € 2,50 p.p.

bottom of page