top of page
Home / Dol op groen! Hof te Dieren

Dol op groen! Hof te Dieren

Op 12 mei 2024 organiseren wij in samenwerking met de grootste ommuurde wijngaard van Nederland, wijngaard Hof te Dieren, een sprankelende en landelijke voorjaarsmarkt. Dit belevingsgericht evenenement staat in het teken van voorjaar in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan lokale en regionale producten, planten en bloemen, zaden, handgemaakte creaties, woon en tuin decoratie, artikelen voor dieren, cadeautjes enz. Naast het aanbod op de landgoedmarkt besteden we op een niet stoffige manier aandacht aan de huidige situatie omtrent de insecten met als hoofdrolspeler de bij. De massale sterfte van bijen is namelijk een groot probleem. Dit komt door minder groen, giftige bestrijdingsmiddelen en klimaatverandering. En dat is echt zorgelijk omdat bijen heel erg belangrijk zijn voor het verbouwen van gewassen.

Duurzaamheid, biodiversiteit, bewustwording en informeren zijn daarom deze ook dag erg belangrijk. Saai? Natuurlijk niet, natuur is gaaf!  Kom ook gezellig langs en snuffel lekker rond. Bezoek de bijzondere kraampjes, doe mee met activiteiten en leer ook meteen een heleboel. Help jij mee om de bij te redden? Je bent van harte welkom. Leuk voor jong en oud!

Natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet. Er zijn allerlei heerlijkheden verkrijgbaar. Neem plaats op het wijnterras of tussen de druiven in de wijngaard en geniet! 12 mei is het natuurlijk moederdag. Hier wordt door meerdere kraamhouders op creatieve wijze aandacht aan besteed en ook de kinderen worden niet overgeslagen!

We organiseerden deze dag ook samen met input van lokale organisaties zoals de bibliotheek (de Zoomerij) , stichtingen en lieve vrijwilligers.

Datum: 12 mei 2024

Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: Arnhemsestraatweg in Dieren 

Toegang is vrij en gratis. Parkeren is gratis bij het Rhedens in Dieren (volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars). Parkeren op het terrein van de Wijngaard is deze dag niet mogelijk. Voor kraamhouders is er een aparte parkeerplaats beschikbaar.

 

Dol op groen.png
Bijen op het werk
Image by v2osk

Het programma

Bekijk hier het dagprogramma en aanvangstijden.

 

Bijen op het werk
Natuurlijke zeep

standhouders

Benieuwd welke leuke kraampjes je kunt bezoeken of wil je zelf meedoen?....

Bijen op het werk
Image by James Wainscoat

Activiteiten & Workshops

Tijdens Dol op groen zijn er leuke dingen te doen....

 

Bijen op het werk
Kind helpt met planten

Praktische informatie

Aanvang: van 11.00 tot 17.00 uur
Je bent altijd van harte welkom.....

bottom of page