top of page

Activiteiten voor jong en oud

Diverse  knutsel activiteiten

Natuurheld Petra ontwikkelt voor de jonge bezoekers verschillende activiteiten. Kom gezellig knutselen, kleuren, een spel doen met je familie of doe mee met de leerzame en speurtocht in het mooie park tegenover de wijngaard. Wie weet wat en wie je tegenkomt. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan moederdag!

Het is ook mogelijk om zaadbommetjes te maken. Daarmee help jij de bij en andere insecten supergoed! De activiteiten zijn te vinden onder de tent op het pleintje voor de wijngaard.

Op de foto met meneer bij!

Natuurlijk is het ook voor iedereen weer mogelijk om op de foto te gaan met onze mascotte meneer Bij. Dan heb je meteen een leuke herinnering aan deze leuke dag.

Interactieve lezingen voor alle leeftijden

Vorig jaar kon je bij de kraam van de gemeente Rheden, Het IVN en stichting Vitale biotopen  heel veel leren over de natuur op een leuke manier. Wij zijn druk met hen in overleg over dit jaar. Kom je dan ook luisteren naar wat een nectarkroeg is en wat jij kunt doen om de bij te helpen?

20230520_110638.jpg

Gezellig voorlezen

De vrijwilligers van bibliotheek Dieren komen als alles meezit leuke en leerzame verhalen voorlezen over bijen. Dit zal plaatsvinden in een mooie tent op het plein voor de wijngaard. Voor alle leeftijden.

Koning bij maakt je blij met zijn muziek!

Gepassioneerd, origineel en vrolijk weet Roeland Aerden van Aerdrijk entertainment met zijn muzikale aanwezigheid elk evenement om te vormen tot een sfeervolle belevenis. Roeland zal aanwezig zijn als koning Bij. De Bijenkoning is niet alleen de grootste maar ook de meest muzikale bij van het hele volk. Hij zoemt vrolijke wijsjes en zingt en vertelt over bloemetjes en bijtjes, over de de koningin haar schoonheid en ij, maar ook over andere dieren en planten. Daarbij speelt hij gitaar, neusfluit, voettamboerijn en natuurlijk kazoe. 

20230520_111339.jpg
KAZOEMZOEM 2021-06-10 (25)v.jpg
20230520_124033_edited.jpg

Gezellige kraampjes met "bij"zonder aanbod

De Arnhemsestraatweg richting de wijngaard Hof te Dieren zal gevuld zijn met kraampjes die je niet iedere dag tegenkomt. Bezoek onze gezellige én leerzame markt. Wil je weten wie er komen? Kijk dan even bij onze standhouders.

20230520_114944.jpg
bottom of page