top of page
Home / Magisch verhalen festival / Praktische informatie

Praktische informatie Magisch Verhalen Festival 2024

Algemene festival informatie

Aanvang festival: zondag 7 juli 20204 11.00 uur

Einde festival: 17.30 uur 

 

Om een prachtig programma aan te kunnen bieden zijn wij genoodzaakt een laag entree bedrag te vragen. Omdat alle kosten stijgen zijn ook wij helaas genoodzaakt om de prijs t.o.v. vorig jaar te verhogen. Kaarten kunnen naar verwachting begin juni online gekocht worden om lange rijen te voorkomen. Een kaartje kopen kan tijdens het festival ook bij de kassa maar online zijn de kaartjes zelf iets voordeliger en ben je bovenal een stuk sneller binnen. We hopen dat je dit festival en de toekomst ervan een warm hart toe draagt. Met veel liefde en energie organiseren wij dit festival voor jou in een nog steeds zeer onzekere tijd voor de evenementen branche.

Let op! We hebben de afgelopen jaren gemerkt hoe warm het kan zijn. Neem voldoende water mee en ook is het verstandig zonnebrandcreme, een petje en andere vormen van verkoeling mee te nemen. Ook kan het weer vrij plotesling omslaan. Een poncho meenemen tegen de regen kan handig zijn. Je bent in een gebied met veel groen. Een ongewenst bezoekje van een teek is dus niet uitgesloten. Controleer na het festival goed.

Stichting Paatje pinkelman evenementen en landgoed Middachten zijn niet aansprakelijk voor het verliezen of beschadigd raken van uw eigendommen. Er is water aanwezig op het terrein. Let altijd goed op uw eigen gezelschap. Kinderen mogen alleen onder  toezicht van volwassenen de tuinen in.

Honden zijn helaas niet toegestaan op het evenemententerrein, inclusief de kasteeltuinen. Wij mogen geen uitzonderingen maken. Blindengeleidenhonden uitgezonderd.

Bereikbaarheid & parkeren

Kasteel Middachten is vanuit de dorpen in de omgeving uitstekend te fietsen. Als je toch met de auto komt dan kun je deze de hele dag parkeren op het speciale parkeerplaats veld naast het kasteel t.h.v. de Smidsallee. Verkeersregelaars wijzen je de weg. Het zou zomaar kunnen dat je daar al een bijzondere bewoner van één van onze koninkrijken tegenkomt op weg naar het festival. 

Is de parkeerplaats toch vol? Dan wordt aangeraden om de auto te parkeren op een alternatieve parkeerplaats:

 

Parkeerplaats sportclub EDS – Eikenstraat 3A- Ellecom

Parkeerplaats Sterrebos – Zutphensestraatweg – Ellecom

Check je route voor je vertrekt.

Belangrijke informatie over betalen op het festival

Pinnen is bij de meeste standhouders en horeca gelegenheden mogelijk maar bij sommige kleinere ondernemers en aanbieders zoals de magische toiletdames kan dat wat lastiger zijn. Wij geven als tip mee om voldoende contant geld mee te brengen voor de zekerheid. Ook wordt er bij een enkele activiteit een kleine extra bijdrage gevraagd en is het handig dit contant te voldoen.

Tijdens het Magisch Verhalen Festival willen we iedereen blij maken met de lekkerste hapjes en drankjes. Wat dacht je van worstjes op een stokje in brood gewikkeld. Kraft bakjes met tomaatjes en komkommer? Of mini tacotaartjes met stukjes gehakt/ tomaat/ei/havermelk, taco met gekruid pulled jackfruit met huisgemaakte bbq saus, salade, gesmolten kaas. Pistolet knak met salade en pittige saus. Bio hamburger op mooi broodje met rucola, uien, tomaat, ei en bacon en  huisgemaakte knoflooksaus. Dit alles van Île Flottante. De beroemde ambachtelijke friet van Op hete kolen is ook weer te krijgen en natuurlijk zijn Soete broodjes er weer! Zij maken zoet brood wat gegaard wordt boven een houtskool barbecue. Door vers deeg en speciale kruidenmix die door het deeg zit is dit product speciaal. Je zal zo'n smaakexplosie nergens anders ervaren! Natuurlijk is er ook heerlijke koffie en thee met bijvoorbeeld Spakenburgse koek. Dit lekkers kun je scoren bij Mijn koffieboontje. Verkoelende slushie, ijskoffie en heerlijk schepijs is verkrijgbaar bij Ijsje van een meisje. De zoetekauwen kunnen bij het schattige huisje van Jaylin's sweets allerlei lekkere zoetigheden kopen. Kortom, het aanbod mag met recht het ministerie van lekkere hapjes worden genoemd. Kom ze allemaal uitproberen!

Het ministerie van lekkere hapjes

Vrijwilligers van het festival

Je kunt allerlei lieve, spannende, vreemde en stoere snuiters tegenkomen tijdens het festival. Een groot deel van deze lieve mensen doen dit vrijwillig om jou een geweldige dag te bezorgen. Ze komen uit de buurt, zijn acteurs bij theatergroepen Micro of Troep of nemen deel aan larpvereniging Expiatio Larping. Wil je ook meer weten over hun vereniging? Spreek ze gerust aan of stuur ons een mailtje als je vragen hebt. Wij brengen jullie dan met elkaar in contact. En wil je zelf meedoen als vrijwilliger? Je bent van harte welkom. Neem ook dan even contact met ons op via de mail: info@tantepollewopevents.nl

bottom of page