top of page
Home / Een bijzonder volkje

Dol op goen! Hof te Dieren

Op 20 mei j.l. op wereld bijendag organiseerden wij de eerste en enorm gezellige editie van "Een bijzonder volkje". Een middelgroot belevingsgericht evenenement wat in het teken staat van de bij en andere zoemers die het niet makkelijk hebben. Het evenement heeft plaatsgevonden in het centrum van Dieren (Veluwezoom) in een lenteachtige sfeer. We organiseerden dit ook met input van de lokale ondernemers uit het centrum en met medewerking van de ecologen van de Gemeente Rheden, het IVN oost- veluwezoom, bijenlint Dieren, Hogeschool Saxion uit Deventer en velen anderen. 

Het doel van dit evenement is om op een niet stoffige manier aandacht te besteden aan de huidige situatie omtrent de insecten met als hoofdrolspeler de bij. De massale sterfte van bijen is namelijk een groot probleem. Dit komt door minder groen, giftige bestrijdingsmiddelen en klimaatverandering. En dat is echt zorgelijk omdat bijen heel erg belangrijk zijn voor het verbouwen van gewassen.

Duurzaamheid, biodiversiteit, bewustwording en informeren zijn daarom deze dag erg belangrijk. Saai? Natuurlijk niet, natuur is gaaf! Het was een heerlijke, zonnige en leerzame dag. Kom de volgende editie ook langs en snuffel lekker rond. Bezoek de bijzondere kraampjes, doe mee met activiteiten en leer ook meteen een heleboel. Help jij mee om de bij te redden? Je bent van harte welkom. Leuk voor jong en oud!

Datum: volgende editie mei 2024

Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: Callunaplein in Dieren 

Toegang is vrij en gratis

 

Bijen op het werk
Image by v2osk

Het programma

Bekijk hier het dagprogramma en aanvangstijden.

 

Bijen op het werk
Natuurlijke zeep

standhouders

Benieuwd welke leuke kraampjes je kunt bezoeken of wil je zelf meedoen?....

Bijen op het werk
Image by James Wainscoat

Activiteiten & Workshops

Tijdens Een bijzonder volkje zijn er leuke dingen te doen....

 

Bijen op het werk
Kind helpt met planten

Praktische informatie

Aanvang: van 11.00 tot 18.00 uur
Je bent altijd van harte welkom.....

bottom of page